Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

divendres, 16 d’abril del 2010

Una mà de contes




Una mà de contes és una web dedicada als contes infantils. Presenta relats, històries, contes, tallers, etc. pensats pels més petits.

A Una mà de contes una veu en "off" explica un conte mentre es veu com s'il•lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel•la, dibuix, collage... El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veu la il•lustració i les mans de l'artista plàstic; d'aquí el nom d'"Una mà de contes" i de les agrupacions de cinc en cinc, com els dits de la mà.

S’interpreten contes clàssics i s’està introduint una antologia de contes populars en català que sigui de referència per a les famílies catalanes. La durada de cada conte és, aproximadament, de 7 minuts.

Aquest espai no incorpora cap tècnica d'animació. Pretén fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il•lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per a nens i nenes amb interessos dirigits a l'expressió plàstica i artística.

Tots els dibuixants tenen experiència en el món de la il•lustració, encara que els seus noms no són especialment coneguts. La banda sonora de cadascun dels contes també està composta originalment per un músic. Les locucions en "off" van a càrrec de veus amb experiència reconeguda en el mitjà.

http://www.unamadecontes.cat/inici/home

La tria de contes es fa partint de diferents punts de partida:
- pels personatges de les històries
- per l’origen geogràfic del relat
- per les tècniques emprades a l’hora de relatar
- pel títol del relat
- per l’autor
- per l’il•lustrador

Dins d’aquest punts de partida, l’usuari pot escollir dins d’un ampli ventall de propostes, el relat que vol descobrir.

A la portada trobarem tres enllaços:
- els contes
- els tallers interactius, en els quals es trobem els enllaços: dibuixar, retallar i composar, contes il•lustrats, subtitulats.
- el blog d’Una mà de contes

Els videos de Una mà de contes són emessos a Televisió de Catalunya TV3.

http://www.tv3.cat/ptv3/tv3TotsVideos.jsp?idint=157944958&seccio=video


Ua man de condes és la versió en aranès del programa.

http://www.tv3.cat/ptv3/tv3TotsVideos.jsp?idint=48008