Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

divendres, 9 d’abril del 2010

Havemus Conferencia -School Bullying-


Kristi Koiv, de la Universitat de Tartu ens va oferir una conferència sobre school bullying, el bullying a l'escola.Primerament va fer una comparació entre els sistemes educatius d'Espanya i d'Estònia, i va explicar que tenien característiques molt similars. Es va parlar extensament sobre el tema i es va fer referència a diferents conceptes:violència, agressió, bullying, comportament agressiu, entre altres.

Per anar desxifrant cada concepte vam veure el vídeo del link següent.


Les conclusions que es van extreure és que la violència és una subcategoria del comportament agressiu.

Quan es dóna bullying és per tres raons:

- la violència, com a comportament agressiu, es present repetides ocasions, al llarg del temps, durant mesos, anys.

- hi ha una intenció de fer mal a un altre.

-sempre hi ha un desequilibri entre poders, hi ha una persona més dèbil, que serà la víctima i una persona més forta, que serà l'agressor.

Tot bullying és agressió, però no tota agressió és bullying.

Actualment el bullying ha anat més enllà, existeixen les línies d'investigació tradicionals del bullying verbal, psicològic, físic, indirecte (els rumors) que són en les quals hi ha un assetjament cara a cara, i aparaeix un nou concepte, el ciberbullying, que és l'assetjament entre iguals però indirecte amb mitjans telemàtics. Per ampliar aquest concepte aquí diposeu d'un parell de links que creiem que poden ser interessants per saber de què es tracta el ciberbullying.

Ciberbullying.com

Ciberbullying.net


Per tant, a mode de conclusió, el bullying és el maltractament físic i/o psicològic deliberat i continuat que rep un nen per part d'un altre o altres, que es comporten amb ell cruelment amb l'objectiu de sotmetre'l i espantar-lo, amb vista a obtenir algun resultat favorable per als acosadores o simplement a satisfer la necessitat d'agredir i destruir que aquests solen presentar. El bullying implica una repetició continuada de les burles o les agressions i pot provocar l'exclusió social de la víctima. Les causes d'aquest fenomen de bullying o assetjament escolar són múltiples i complexes. Existeixen, en la nostra societat, certs factors de risc de violència, com l'exclusió social o l'exposició a la violència a través dels mitjans de comunicació.

És molt important intentar prevenir el bullying i la violència en les aules a través de l'educació i de les relacions entre l'escola i la família. Moltes vegades, les causes estan en aquests entorns i és allí mateix on cal intentar atallar-les.