Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dilluns, 26 d’abril del 2010

EDUCÀLIA


Educàlia és un programa educatiu que Fundación Telefónica ha desenvolupat a Internet per a la Comunitat que formen els nens i joves de 3 a 18 anys, les seves famílies i els seus professors. Està basat en una concepció àmplia de l'educació i es caracteritza per ser un web obert -ja que compta amb la participació i la iniciativa de tots-, interactiu -perquè potencia l'intercanvi d'experiències- i dinàmic -perquè els seus continguts augmenten, progressen i milloren amb la col·laboració de tots-.

Els objectius del programa són:

* Recolzar els cicles educatius infantil, primària i secundària amb continguts d'interès que fomentin la reflexió i l'anàlisi.
Educàlia parteix de la idea que el llenguatge és una facultat humana bàsica i que la comunicació és la millor manera d'adquirir, a més a més de coneixements, capacitat d'anàlisi, de reflexió i de crítica.
A través d'activitats, espais de participació i jocs interactius, Educàlia treballa conceptes fonamentals com la solidaritat, el voluntariat, la diversitat, el civisme, la salut, el respecte pel medi ambient o la sensibilització cap a l'art i la creativitat.
* Afavorir la relació i l'intercanvi entre els membres de la comunitat educativa oferint espais variats de participació i creant un espai comú.
Educàlia és un espai de relació que conjuga formació i entreteniment, i en el qual alumnes, professors i pares poden compartir interessos i intercanviar experiències.
* Potenciar l'ús i el coneixement de les noves tecnologies per al millor aprofitament de les possibilitats que brinda la societat actual.
Al desenvolupar-se en un mitjà com Internet, Educàlia té la capacitat d'evolucionar i adaptar-se amb gran rapidesa al curs dels nous esdeveniments. Això fomenta que els seus usuaris aprenguin a desenvolupar-se amb més facilitat en la complexa Societat de la Informació, i que es familiaritzin amb les infinites possibilitats de la Xarxa per informar-se, entretenir-se i aprendre.

Educàlia s'estructura en dos grans apartats: Educàlia Infantil i Primària que s'adreça als nens de 3 a 12 anys, els seus pares i mestres, i Educàlia Secundària que ho fa als estudiants i professors de l'Ensenyament Secundari.

http://educalia.educared.net/edujsp/idioma.jsp