Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dilluns, 26 d’abril del 2010

El Museu Electrònic d'Art Infantil


El MEAI és un lloc educatiu online, una sort de museu virtual que dóna accés als projectes d'investigació i d'educació que genera el MUPAI (centre d'investigació l'objectiu de la qual és l'anàlisi de les relacions de la infància amb la cultura visual).

És un recurs pedagògic de primer ordre per a fomentar l'interès dels nens pel món de l'art, un lloc on les activitats que es realitzin estiguin enfocades a la creativitat infantil mitjançant tallers i exposicions.

El Museu pretén ser un centre interactiu al servei de les necessitats dels educadors i servir d'estímul a la creació infantil, convertint-se en un centre innovador dintre del camp educacional.

El MUPAI, Museu Pedagògic d'Art Infantil, es va crear en la Càtedra de Pedagogia de la Facultat de Belles Arts de Madrid, amb la finalitat de millorar els recursos per a la formació docent com un lloc de documentació on es pogués investigar l'expressió plàstica-artística infantil. És un recurs pedagògic de primer ordre per a fomentar l'interès dels nens pel món de l'art, un lloc on les activitats que es realitzin estiguin enfocades a la creativitat infantil mitjançant tallers i exposicions.

Aquesta tecnologia permet visitar virtualment el museu d'una manera instantània i amb un cost baix. L'accés als projectes d'investigació o d'educació que genera el propi museu sonmucho més accessibles amb aquest mitjà que visitar físicament el propi centre de documentació del museu. És així com les relacions del museu amb la societat es fan més comunicatives i interactives. El museu MUPAI està sortint dels seus murs per a arribar a tot el món. Es pot dir que la website del museu és un mitjà de distribució que connecta a professionals del món de l'educació, a artistes, a investigadors, a estudiants...

El rol del museu virtual Internet ha emergit com una nova eina per a l'ensenyament, aprenentatge i investigació. La xarxa Internet és el mitjà de transmissió i comunicació on s'assenten les metodologies de l'ensenyament i aprenentatge.


http://www.ucm.es/info/mupai/