Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dimecres, 28 d’abril del 2010

L’EDUCÒMETRE, una eina molt útil i orientativa per pares i educadors.


L’EDUCÒMETRE, una eina molt útil i orientativa per als pares I educadors.

Es tracta d’unes fitxes de la mida d’un punt de llibre que s’agrupen per franges d’edat (0-3 anys, 3-6, 6-9, 9-12 i 12-16 anys).

A cada fitxa hi ha un dibuix d’una situació d’hàbits dels infants i al darrere es donen indicacions per ajudar a establir aquests hàbits. És una pauta per saber què han de saber fer els nostres fills en les diferents etapes de creixement i desenvolupament.

Aquesta eina es va crear a Osona amb la participació d’educadors, pares, infants, joves i personal del CAP. Els camps que es treballen són la salut, la socialització i l’autonomia personal. Així, per exemple, dins l’hàbit de la salut i per a la franja de nens de 3 a 6 anys, se’ls ensenya com i perquè és important menjar de tot. En l’hàbit d’autonomia funcional i per a nens de 3 a 6 anys, se’ls ensenya que ja comença a ser l’hora de fer petits encàrrec, etc.

L'educometre és un material elaborat en el marc del Projecte de la Diputació de Barcelona : Espais de debat educatiu amb i per a les famílies, al municipi de Torelló.

Ha estat dinamitzat per la regidoria d'Educació i Benestar social i ha possiblitar la participació de: AMPAS i professorat de tots els centres educatius del municipi, Pediatria, Treball Social, EAP, teixit associatiu i aquelles entitats que n'hna tingut oportunitat.

No està a la venda per minimitzar les despeses de distribuió però es pot adquirir a:
DIAC. Vic. Telèfon: 93 886 93 49 en el següent horari: 9 a 1 i de 4 a 7.