Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dimecres, 12 de maig del 2010

Pissarra Digital Interactiva Portàtil (PDiP)


Les pissarres digitals interactives portàtils o PDiP són pissarres digitals però més petites i d'ús individual.
Tenen una grandària inferior a una quartilla i disposa d'un llapis electrònic, amb el qual es poden fer les anotacions manuscrites i controlar l'ordinador.
La base PDiP es connecta, sense necessitat de cables, a l'ordinador (Bluetooth) i, per tant, permet que s'imparteixi la classe des de qualsevol lloc de l'aula.

La PDiP és un bon complement de la PDi i podria ser, fins i tot, una alternativa. Ambdós perifèrics poden funcionar simultàniament podent, el professor, impartir la classe des de la PDi i els alumnes contestar els exercicis des de la PDiP, sense moure's dels seus seients, perquè pot passar-se la PDiP d'un alumne a un altre, el mateix que ho farien amb un micròfon sense fil per exemple.

La PDi resulta molt fàcil d'utilitzar per qualsevol professor, encara que no tingui coneixements d'informàtica. La PDiP permet preparar els exercicis interactius personalitzats fora de l'aula. A casa, per exemple, doncs solament necessita disposar d'un ordinador sense vídeo-projector.

La PDiP resulta de gran ajuda en aules d'Infantil i Primària, perquè no té limitació d'altura. Els nens poden, des de la PDiP, arribar a la part superior de la imatge projectada, per gran que sigui aquesta...

Aquí us adjuntem un enllaç per si voleu saber més sobre aquest recurs:
http://observatorio.cnice.mec.es/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=709

I un vídeo que tracta sobre aquestes pissarres digitals interactives portàtils: http://www.youtube.com/watch?v=d6bl27fmzto