Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dimecres, 12 de maig del 2010

PISSARES DIGITALS









La pissarra digital és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades mitjançant els perifèrics de l’ordinador: rateta, teclat…
És un instrument que tenim avui en dia per a donar suport a la renovació pedagògica a les aules.

Les pissarres digitals interactives(PDI) són unes pissarres interactives amb les quals els nens poden interactuar convertint la seva mà amb el ratolí de l'ordenador. Des del meu punt de vista, aquesta eina té un gran ventall de possibilitats: permet innovar, motivar als alumnes, fer classes més dinàmiques, etc. D'altra banda, penso que això ajuda a què els nens estiguin més contents, més atents i és un bon recurs per començar-los a introduir en el món de les noves tecnologies.
Aquest avenç, però, provocarà que bona part del professorat s'hagi d'anar adaptant en aquest camp, que en moltes ocasions deixem de banda. És a dir serà important dur a terme un reciclatge sobre aquesta temàtica i realitzar esforços compementaris importants (elaboració de transparències, apunts, materials didàctics interactius).

Per saber més sobre les pissarres digitals:
http://www.xtec.cat/recursos/tec_inf/pissarres_digitals.htm

http//www.reporteducacio.cat/tic/?page_id=580

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=60009