dilluns, 29 de març del 2010
Llibres digitats, una nova manera d'aprendre i de llegir.
Actualment la societat avança a un ritme frenètic, i l'evolució d'aquesta, produeix grans canvis en els nostres dies que afecten en tots els àmbits.
Doncs bé, la nova proposta esdevé que ja en aquest moment podem disposar de llibres en format digital.
El fet de passar fulles, serà mitjançant el ratolí del nostre ordinador.
El paper convencional, passarà a ser un eina electrònica.
Aquí us oferim una breu explicació de com afectarà l'ús de la lectura digital.
Aquest fenòmen també afectarà a les aules. Ja s'han començat a introduir els llibres de text en format digital, i eliminant el clàssic llibre d'estudi.
D'aquí esdevindrà la "digitalització de les aules".
Cada alumne disposarà d'un ordinador portàtil el qual afavorirà a tota la tasca esolar, es faran els deures des de l'ordinador i el mestre en farà el seguiment, serà l'eina d'estudi, a partir d'aquest moment el llibre de text amb el qual estudien el temari, estarà en format digital, etc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Estoy de acuerdo, el mundo sigue avanzando y no espera a nadie, una sociedad adelantada no se puede permitir una nueva generación sin conocimientos muy adelantados de informatica.
En referencia a este tema se puede consultar mi comentario en este mismo blog:
http://5vademestres.blogspot.com/2010/03/ordinadors-les-aules.html
Otro punto a considerar son los costes, los libros son un negocio en decadencia, y como tal irán desapareciendo, siendo un producto de lujo en el futuro, ya que obtener un libro, de cualquier índole resultará caro e inútil, obtando por una lectura de ceros y unos.
Em sembla bé que els nous avenços tecnològics vagin essent habituals a les aules, sempre i quan això no impliqui deixar de banda altres eines que han estat força útils fins ara: el paper, els llapis... i els llibres!! Tan difícil és equilibrar-ne l'ús, d'uns i altres? Sóc de la vella escola, què hi farem i, com diu el poeta: "m'agrada el nou i m'enamora el vell".
Fina (professora de llengua catalana i literatura a secundària)
Publica un comentari a l'entrada