Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dimarts, 30 de març del 2010

El JClic



El JClic és una aplicació educativa que dóna la possibilitat de crear i realitzar activitats interactivament.
Gràcies a aquesta aplicació molts docents han treballat aspectes procedimentals de les diverses àrees del currículum en les diferents etapes educatives, per tal de fomentar l’ús de les noves tecnologies a l’aula.
Utilitza l’eina de programació Java i el format per emmagatzemar les activitats és XML.
El JClic permet crear tot tipus d’activitats com ara trencaclosques, associació de paraules, sèries matemàtiques, etc. Aquestes activitats s’integren en projectes, cada projecte té un sèrie d’activitats que a mida que es van realitzant satisfactòriament, es va avançant de nivell, i cada vegada la resolució de les activitats, resulta més difícil.

La majoria de projectes segueixen una temàtica, doncs per exemple fer sèries d’objectes, tot aquell paquet tractarà d’ordenar diferents exemples de sèries, o bé el tema són els fruits de la tardor, doncs, aquelles activitats estaran destinades al treball de lectura un escriotura dels noms dels diferents fruits de la tardor.
Els components del JClic són quatre aplicacions:
• JClic applet
Un "applet" permet col•locar en una pàgina web les activitats del Jclic.
• JClic player
És un programa independent que permet que una vegada estigui instal•lat aquest, es pugui realitzar les activitats del disc dur de l’ordinador sense tenir accés a internet.
• JClic author
És un eina que permet crar, editar i publicar les activitats de manera més sencilla.
• JClic reports
És un mòdul que recull les dades i genera informes dels resultats obtinguts en les activitats que realitzen els alumnes.

En aquesta adreça, podem descobrir una aplicació del JClic i que es tracta d'un conte, així fem referència a l'apartat dels contes interactius del nostre blog:


En aquesta altra adreça trobareu tot allò relacionat amb aquesta aplicació educativa, què és, com funciona, descarregar l'aplicació, entre altres.



A la zona Clic trobareu la biblioteca d'activitats a on hi trobareu infinitat de propostes didàctiques per treballar amb els vostres alumnes.
Per exemple una de les activitats què hem trobat per treballar les matemàtiques a l'educació infantil seria el fer seriacions i ordenacions, doncs, bé a la biblioteca hi trobareu una breu explicació del què tracta l'activitat, a qui va destinada i l'accés directe al'aplicació.