Benvinguts!

Benvinguts a tots i a totes,
Som sis noies de 3r de Magisteri infantil que ens han proposat crear un blog. Aquest és doncs el nostre espai a la xarxa en el qual ens agradaria que tots hi participéssiu.Volem oferir un ampli ventall de possibilitats didàctiques per l’educació infantil en l’àmbit de les noves tecnologies i compartir experiències viscudes.
Ens voleu acompanyar? Som-hi!

dijous, 11 de març del 2010

La Webquest

De bon principi nosaltres no sabíem què era una webquest, i la veritat és que la informació a la xarxa és molt àmplia.

Per ser breus i concises hem de dir que una webquest és una nova manera de treballar i sel•leccionar la informació. Els alumnes aprenen coneixements nous a través de la recerca guiada però en el marc exclusiu d’internet. Un dels punts forts de la webquest és el treball cooperatiu on els integrants del grup busquen informació individualment per després posar-la en comú, per tant intenta ser un treball significatiu.

La Webquest la creen els professors i té una estructura definida que és:

• Introducció
• Tasca
• Procés
• Recursos
• Avaluació
• Conclusió
• Autors

Tota Webquest ha de seguir aquesta estructura però dins la llibertat podem trobar alguns tipus de webquests més clares que d'altres.
També hem de dir que n'hem trobat alguna que ha caigut en l'error de fer-la servir tan sols com a informació sense poder-ne fer cap actualització, és a dir, ha acabat tenint la mateixa funció que un simple full de paper per seguir unes indicacions, sense enllaços ni activitats interactives, que sota el nostre punt de vista ho haurien d'incloure. En el següent enllaç trobem una Webquest molt ben estructurada, per alumnes ja més grans (impossible per educació infantil) però sense res diferent al que podríem trobar en un full de paper o un llibre de text corrent, vaja, que l'únic que aporta són direccions web per tal que busquin la informació i la destriin.

Webquest Sevilla


Una Webquest que hem trobat molt interessant és la creada per Rosa Mª García i està dirigida pel segon cicle d'educació infantil. Ha buscat activitats en les que els nens participin activament amb l'ordinador, i participant també entre el grup d'alumnes, són activitats per tant molt variades i significatives. La Webquest en sí és senzilla, però molt atractiva i molt adequada pel segon cicle d'educació infantil. Cal destacar les referències indicades a "créditos" on trobem molts enllaços interessants pels alumnes i pels professors. Per tal que pogueu seguir més a fons aquesta Webquest aquí en deixem l'enllaç.


Per finalitzar, us indiquem l'enllaç on podeu trobar informació referida a Webquest de Catalunya amb informació molt ampliada i significativa, a més de les darreres jornades de Webquest realitzades a Barcelona, on lamentablement no hi vam poder assistir.

http://webquestcat.cat